Annons
Annons


10 tips som förenklar matlagningen!

Varje vecka får vi in flera praktiska matlagningstips från våra läsare. Här kommer 10 av våra favoriter!

Matlagningstips

1. Så håller du såsen varm under middagen
Att hålla såsen varm under en festmiddag är inte så lätt alla gånger. Häll såsen på en termos så att den håller värmen och fyll sedan på såssnipan allt eftersom.

2. Så hackar du lök utan tårar
Lägg löken i frysen en stund innan du hackar den. Då slipper du tårar.

3. Så blir sega knäckebröd spröda igen
Lägg knäckebröden på ett galler och sätt in dem i 150 grader i cirka 20 minuter för att få dem spröda igen.

4. Håll koll på korvarna
När du steker eller grillar flera sorters korvar, snitta dem då på olika sätt allt efter sort. Då hittar alla sin favorit!

Läs också: Så gör du snurrade korvar

5. Hård- och löskokta ägg på samma gång
Ska du bjuda på både lös- och hårdkokta ägg? Använd både vita och bruna ägg för att skilja dem åt.

Läs också: Så här skalar du 5 ägg samtidigt!

6. Så får du saftigare kakor
Skorpmjölet till äppelkakan eller andra kakor med bröad form kan bytas ut mot kokosflingor. Då blir kakan saftigare och ibland till och med godare.

7. Så får du fastare grädde till tårtor
För att få fastare vispgrädde till tårtor och bakelser, tillsätt lite gelatinpulver.

8. Så gör du eget ströbröd
Lägg brödkanter på en ugnsplåt och torka sedan i ugnen. Därefter kan du lätt stöta dem till ströbröd i en mortel.

9. Så slipper du kladd när du kavlar
Lägg brödkaveln ett tag i kylen eller frysen innan du ska baka. Då fastnar inte degen lika lätt och det går så mycket smidigare att kavla ut.

10. Så vet du att jästen är färsk
Bryt av en liten bit jäst och lägg i varmt vatten. Färsk jäst smälter, medan gammal sjunker till botten.

Läs också: 6 fantastiska saker att ha använda tepåsar till!

Läs också: 11 saker du kan använda bakpulver till!

LÄS OCKSÅ

(84)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…