Annons
Annons


9 anledningar till varför du ska äta chiafrön

Chiafrön har blivit en mycket populär hälsovara. Här kommer 9 anledningar till varför fröna blivit så omtalade!

Chia Pudding

Chiafrön…

  • är bra på att binda vatten. Ett frö kan absorbera upp till hela tolv gånger sin egen vikt i vatten. Vilket gör att den kan användas för att hjälpa din kropp med att förbättra vätskebalansen.
  • är glutenfria.
  • kan användas till viktminsknig då du har ersatt kalorier och fett med en produkt som består till 90% av vatten.
  • innehåller sju gånger mer än C-vitamin än apelsiner.
  • stärker hud, hår och naglar då fröna innehåller både kalcium som protein.
  • innehåller åtta gånger så många omega-3-fettsyror som lax.
  • användes av indianer i Nordamerika ca 1500 f.Kr. Forskare har kommit fram till att en matsked om dagen räckte för att en indian skulle orka en fjortontimmars vandring.
  • är smaklösa och därför perfekta att använda i nästan vad som helst. Det gör brödet saftigare, kakorna nyttigare och gröten godare.
  • kan användas för att göra chiapudding, chiagröt, chiasmoothie, chiapannkakor och chiabröd.

Läs också: Därför är ingefära så nyttigt

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Källa: mittkok/expressen.se, clearlife.se och Slv.se.

Av: Maria Persson

LÄS OCKSÅ

(371)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…