Annons
Annons


Ägghalvor med krämig topping

Så gott och snabbfixat! Toppa ägghalvorna med krämig basilikaröra och parmesan.

Toppa äggen!

Italienska ägghalvor

4 port
Tid: 15 min

4 ägg
rucolasallad
körsbärstomater
1 dl gröna färska basilikablad eller pesto
2 msk färskost
1 msk gräddfil
1/2–3/4 dl riven parmesan
salt
ev 1/2 liten pressad vitlök

Annons

Garnering:
riven parmesan

1. Lägg ner äggen i kallt vatten och koka dem 8 1/2 min. Spola dem kalla, skala och dela dem.
2. Lägg ut ägghalvorna på en bädd av rucola och små delade tomater.
3. Blanda mixade eller mortlade basilikablad eller pesto, färskost, gräddfil, parmesan och ev lite pressad vitlök till en lämplig konsistens. Smaka av med salt. Fördela röran på ägghalvorna och riv över lite parmesan.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp ett vackert uppläggningsfat till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(0)
(2)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…