Annons
Annons

Annons

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2016

Åtta av Sveriges främsta gastronomer vässar knivarna för att göra upp om den prestigefyllda vinsten i Kockarnas kamp. Programmet leds av Pär Lernström. Här är alla deltagare!

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2016.

Kockarnas kamp 2016. Den här säsongen tävlar Markus Aujalay, Isabella ¨Bella¨ Morrone, Pelle Johansson, Henrik Norström, Edin Dzemat, Titti Qvarnström, Daniel Müllern och Peter Nordin. Foto: Linus Hallsénius/TV4

I ”Kockarnas kamp” tävlar Sveriges kockelit i snabbhet, kreativitet, stresstålighet och precision när dem ställs mot varandra. Det är mycket prestige på spel när det tävlas i matlagning. En av kockarna, Markus Aujalay, svor att aldrig låta sig bedömas mer, när att han missade pallen i Bocuse d´Or 2007. Först nu har han ändrat sig.

– Det är med skräckblandad förtjusning, stor ödmjukhet och en portion jäklar anamma som jag antar den här utmaningen, säger Markus Aujalay.

Matlagning i världsklass

”Kockarnas kamp” bjuder på spännande tävling, härliga möten med kockarna och matlagning i världsklass. Utöver tuffa prov i yrkesskicklighet delar dem åtta kockarna med sig av berättelser ut livet och deras innehållsrika och framgångsrika karriärer.

Här är alla deltagare i Kockarnas kamp 2016:

  • Markus Aujalay, 45 år, Stockholm. Jurymedlem i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock. Driver två restauranger, Winterviken och Fjällpuben, och öppnar ny restaurang i Stockholm innerstad i september. Markus har fått priser som Årets kock 2004, Årets viltkock 2000, Årets gröna kock 2000. Skrivit nio kokböcker och lanserat ett eget rödvin och rosévin.
  • Isabella ”Bella” Morrone, 29 år, Stockholm. Brinner för italiensk mat och har en dröm om att öppna en egen italiensk restaurang. Började på F12 efter restaurangskolan. Jobbat på trestjärnig restaurang i Spanien. Stefano Catenacci som mentor, känd som italienskan som är Catenacci-drillad.
  • Pelle Johansson, 41 år, Stockholm. Tv-kock med hundratals tv-program i ryggen, från bland annat ”Köket” och ”Förkväll”. Varit kökschef på Ulla Winbladh i 15 år. Har fått flera priser för kokboken ”I köket med Pelle”. Varit programledare för Årets kock.
  • Henrik Norström, 47 år, Stockholm. Tagit silver i Bocuse d’Or. Sitter även som president för Bocuse d’Or Sverige. Hans restaurang LUX har tilldelats flera priser såsom en stjärna, Årets affärskrog, Gulddraken två gånger i kategori lyx och placerats högst i White guide som årets måltidsupplevelse. Har fått priser som Kockarnas kock 2003, Årets tryffel 2003 och sitter numera i juryn för Årets Kock.
  • Edin Dzemat, 32 år, Stockholm – Kosta. Var lagkapten för Svenska Kocklandslaget 2013-2015 som kammade hem ett silver i VM 2014. Har fått utmärkelser som Rising Star av White Guide 2014 och Årets Werner 2013. Edin har varit krögare och kökschef på hyllade Linnéa Art Restaurant i Göteborg. Kallas för Kock-Zlatan av kollegorna.
  • Titti Qvarnström, 36 år, Malmö. Första kvinnan i norden med en stjärna i Guide Michelin 2015. Hon har tilldelats flera priser som Årets kock i skåneland 2016, Årets skånska stjärnskott 2015 och blivit utsedd till White guide rising star 2010. Delägare av restaurangen ”Bloom in the park”.
  • Daniel Müllern, 42 år, Ystad. Har ett flertal restauranger bakom sig som Brasserie Östergatan i Ystad och Skafferiet i Kåseberga. Har jobbat bland annat på Rolfs Kök och Operakällaren i Stockholm och Konrad i Köpenhamn. Kärleken till traditionell fransk matlagning med lokala råvaror delar han med förebilden Tore Wretman. Nu gör han sig redo att öppna Villa Strandvägen i Sandskogen.
  • Peter Nordin, 57, Stockholm. Driver tretton krogar, däribland Prinsen som blivit utnämnd till Årets krog, Årets klassiker, omnämnd i Guide Michelin samt Bib Gourmand 2007 två gånger. Mormor Maj är hans stora förebild inom svensk husmanskost. Skrivit en kokbok och producerar eget vin och egen olivolja.

Kockarnas kamp: Måndagar kl. 20.00 på TV4

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…