Annons
Annons

Annons

Läcker filé med kantareller!

Stekt kalkonfilé är gott och smidigt att tillaga. Servera med kantarellsås och rostad pumpa!

Kalkon med läckra tillbehör.

Kalkon med läckra tillbehör.

Kalkonfilé med kantareller och rostad pumpa

4 port
Tid: 50 min

600 g kalkonfilé
2 msk smör
salt, peppar

Sås:
250 g färsk svamp, t ex kantareller
2 msk smör
salt, peppar
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
3 dl köttbuljong
1/2 msk soja

Grönsaker:
1 kg potatis i klyftor
500 g pumpa, kålrot eller sötpotatis
400 g morötter
1 rödlök
2 tsk flingsalt
1 msk olja

Garnering:
50 g färsk svamp
240 g chorizo
3 msk hackad persilja

1. Lägg ut potatisen i en långpanna. Skala pumpa, morötter och lök och dela i bitar. Lägg dem i långpannan, strö över salt och olja. Ugnsstek i 225° ca 40 min.
2. Bryn kalkonfilén i smör runtom till vacker färg. Salta och peppra. Lägg den bredvid grönsakerna i ugnen och stek till en innertemp på 70°.
3. Skär svampen i bitar och stek dem i smör. Salta, peppra och strö över mjöl. Späd med grädde, buljong och soja. Låt såsen sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär korven i bitar och stek dem i smör, liksom några fina svampar.
5. Blanda de ugnsstekta grönsakerna med chorizo. Strö över persilja. Skiva filén och lägg några fina smörstekta svampar ovanpå. Servera med grönsaker och sås.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Fler goda recept!

Kalkon med wokad rödkålssallad

Kyckling i form

LÄS OCKSÅ

(47)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…