Annons
Annons


Anna Brolin: Glutenfri kost räddade mitt bröllop

Tv-profilen Anna Brolin skulle gifta sig på sommaren och var orolig för att hon skulle nysa sig genom ceremonin. När hon fick tipset 
att glutenfri kost kunde förbättra pollenallergin gav hon det en chans.

Programledaren Anna Brolin har störst problem med att hitta gluten- och laktosfri mat på idrottsarenor.

Programledaren Anna Brolin har störst problem med att hitta gluten- och laktosfri mat på idrottsarenor.

AV SUSANNA HAUFFMAN FOTO: TV4

Gluten- och laktosfri kost med mindre kolhydrater är hälsoknepet för Anna Brolin, 36.
Hon bor med maken Jesper och sonen Elton, 15 månader, i Stockholm. Anna är programledare i TV4, och blev än mer folkkär när hon var med i ”Let’s dance” 2013. Hon jobbar med program som ”Biggest Looser Sverige” och stora sportsändningar, bland annat alpint i vinter.
Anna har valt att äta en glutenfri kost utan att ha fått en diagnos.
– Jag fick höra av en kollega att glutenfri kost kan förbättra allergi. Jag har väldigt svår pollenallergi. Sommaren 2013 skulle jag gifta mig och såg för mig hur jag skulle nysa mig genom bröllopet. Så jag började i god tid utesluta gluten och upplevde den bästa sommaren i mitt liv! Jag tog visserligen fortfarande allergimediciner – som inte hjälpt mycket tidigare – men skillnaden var enorm.

Lugnare mage

Anna har också av och till haft en orolig mage. För några år sedan började hon använda laktosfria produkter och upplevde en förbättring.
– När jag sedan började äta glutenfritt har magen blivit ännu lugnare.
Ibland slinker det ner något som innehåller laktos eller gluten – av misstag eller för att det är så gott.
– Och då får jag betala för det. Jag blir svullen i magen och får ont. Jag kan också känna en sorts allergisk reaktion i kroppen, säger Anna.
När hon är hemma i Sverige handlar familjen laktos- och glutenfria matvaror. Alla äter samma mat och de tycker den smakar lika bra som vanlig. Enda problemet är att den är dyrare.

Svårare utomlands

– Vi äter enbart glutenfria bröd. Men visst kan jag spontanköpa en nybakt kanelbulle eller baguette när jag fikar ute, säger Anna. Just för att det är så gott.
När hon är ute och reser 
är det ofta ganska svårt att få tag i gluten- och laktosfria produkter.
– På långdistansflyg kan man ibland beställa specialkost, men när jag flyger kortare sträckor försöker jag ta med mig nötter, frukt eller speciella mellanmål gjorda av raw food.
Störst problem har hon haft när hon refererat på stora idrottsarenor. Där är det bara korv och hamburgare som gäller.
– Då får jag ta med mat, eller göra ett undantag. Hjärnan och kroppen måste ju ha 
näring för att jag ska kunna jobba!

Annons

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allas i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny

LÄS OCKSÅ

(48)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…