Annons
Annons


Ansjovisgott

Passar lika bra på julbordet som till pysselkvällen. Den här läckra pannkaksrullen fyller du med senap och ansjovis.

Full rulle med ansjovis.

Full rulle med ansjovis.

Ansjovisrulle med parmesan

4–6 port
Tid: 45 min

Pannkaka:
4 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Fyllning:
2 gula lökar
1 msk smör
1 msk dijonsenap eller annan stark senap
125 g ansjovisfiléer
1 dl hackad persilja
färsk basilika
3 dl riven parmesan eller annan smakrik ost (200 g)
1 dl riven valfri ost till gratinering

Annons

1. Klä en långpanna, 30×40 cm, med väl smord aluminiumfolie.
2. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och salt. Häll det i långpannan. Grädda i 250 grader, 10–15 min. Låt pannkakan svalna innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper.
3. Strimla och stek löken mjuk i smör. Bred senapen på pannkakan och lägg på lök, delade ansjovisfiléer, hackad persilja, basilikablad utan stjälkarna och osten. Rulla ihop så att det blir en lång rulltårta. Lägg den på en plåt och strö över osten. (Hit kan rätten förberedas och gratineras vid servering.)
4. Gratinera 250 grader ca 7–8 min. Servera ansjovisrullen med en blandad grönsallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(229)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…