Annons
Annons


Lättbakade läckerbitar i långpanna

Baka för många på ett suveränt enkelt vis! På bara en halvtimme är långpannekakan om 24 bitar färdig. Apelsin och choklad är smaksättningen som passar varandra perfekt.

Dekorera med en apelsinklyfta och lite citronmeliss.

Dekorera med en apelsinklyfta och lite citronmeliss.

Apelsinrutor med choklad

ca 24 st
Tid: ca 35 min

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
saft (ca 1 1/2 dl) och rivet skal från 2 apelsiner
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering:
ca 125 g mörk choklad
2 tsk olja
klementin- eller apelsinklyftor

Annons

1.  Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner apelsinsaft och skal. Blanda ner mjölet blandat med bakpulvret.

2. Häll smeten i en mindre långpanna (ca 25×35 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 175°, 18–20 min. Låt kakan svalna.

3.  Smält chokladen med oljan och bred över kakan. Skär i rutor innan chokladen stelnat helt. Garnera med klementinklyftor.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

Baka härliga hallonrutor. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(242)
(14)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…