Annons
Annons


Frasig äppelrulle med russin

Frasigt hölje av filodeg döljer en underbar blandning av äpplen, rommarinerade russin och nötter. Himmelskt gott med en klick grädde.

Servera den gärna ljummen.

Servera den gärna ljummen.

Apfelstrudel med rommarinerade russin

6 port

1 dl russin
2 msk rom, punsch eller vatten
100 g smör
1 dl ströbröd
5 äpplen
1 1/2 dl råsocker
2 tsk mald kanel
50 g hasselnötter eller mandel
1 rulle kyld filodeg, 250 g

Annons

Till servering:
Vaniljsås eller –visp

1. Lägg russinen att marinera i rom, punsch eller vatten.

2. Ta fram smöret. Stek ströbrödet i lite av det. Låt kallna. Skala äpplena och skär i tunna bitar. Blanda dem med råsockret, kanelen och hasselnötterna och ströbrödet.

3. Rulla ut filodegen och lägg ihop bladen lite omlott till ett större ark. Låt inte degen ligga framme, den torkar snabbt.

4. Lägg äppelblandningen på degen och vik ihop till en rulle. Vik in kanterna och lägg den på en plåt. Smält resten av smöret och pensla rullen rikligt.

5. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 30 min till fin färg. Ta ut rullen, pudra över florsocker. Servera med vaniljvisp eller grädde.

Baka mer. Äppelpaj under knäckigt täcke.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…