Annons
Annons


Smarrigt glutenfritt – äppeldessert med mandelmassa

Perfekt smakkombo med mandel, äpple och lite citron. Passar perfekt både som dessert och till fikat. Klart på mindre än en halvtimme – och dessutom glutenfritt.

Åh så gott med säsongens goda äpplen!

Åh så gott med säsongens goda äpplen!

Äppeldessert med mandelmassa

4 port
Tid: 25 min

200 g mandelmassa
1 ägg
3–4 äpplen
saft från 1 och fint rivet skal från 1/2 citron
2 dl vispgrädde

Tillbehör:
2–3 msk socker
citronmeliss eller mynta

1. Blanda grovt riven mandelmassa med ägg och rör ihop till en tjock massa. Bred ut massan i en cirkel, ca 23 cm i diam, på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min.

2. Kärna ur äpplena, skär i mindre bitar och lägg i en kastrull. Strö över socker, tillsätt citronsaft och skal. Låt sjuda tills äpplena mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Låt svalna.

3. Skär bottnen i snibbar. Vispa grädden. Lägg ihop snibbar med äppelbitar. Garnera med kryddgrönt och servera med vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Äppelpaj under knäckigt täcke

LÄS OCKSÅ

(52)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…