Annons
Annons

Annons

Äppelfavorit i långpanna!

Både snabbakad och god är den här långpannekakan.

äppelkaka i långpanna

Äntligen äppeltider!

ca 35 rutor
Tid: ca 35 min

ca 5 äpplen i tunna klyftor utan kärnor
socker och kanel
7 1/2 dl vetemjöl
3 dl socker
3 1/2 tsk bakpulver
2 1/2–3 dl mjölk
125 g smält smör

1. Vänd äppelklyftorna i socker och kanel.
2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver och rör ner mjölken tills det blir en smet.
3. Häll smeten i en bakpapperstäckt långpanna (25×40 cm), stick ner äppelklyftorna och häll det smälta smöret jämnt över äppelsmeten. Grädda i 200°, 20–25 min eller tills kakan har fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Tips på bra långpannor!

Klicka på bilderna för mer information.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(116)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…