Annons
Annons


Äppelhalvor under toscatäcke

Vansinnigt gott och superlätt att göra. Under det härliga täcket av mandeltosca gömmer sig mjuka syrliga äpplen. Klart på drygt en halvtimme. Servera gärna med en klick grädde.

Knäckig toscar och syrliga äpplen - oslagbart gott!

Knäckig toscar och syrliga äpplen – oslagbart gott!

Äppelhalvor med tosca

4–6 port
Tid: ca 35 min

5–6 syrliga äpplen
4 dl vatten
2–3 msk socker
ev citronsaft

Toscasmet:
50 g mandelspån samt
50 g mandelsplitter
eller 100 g skållad, skalad hel mandel
100 g smör
1 1/2 dl socker
2 msk vetemjöl
4 msk mjölk

Annons

1. Skala äpplena, dela och kärna ur. Koka upp vatten och socker. Tillsätt gärna lite citronsaft så håller äpplena färgen bättre. Sjud dem efter hand i sockerlagen försiktigt tills de mjuknat något. Ta upp och låt dem rinna av väl.
2. Lägg halvorna i en smord form. Hacka ev hel skalad mandel grovt.
3. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser till toscan. Sjud under omrörning. Häll smeten över äpplena och grädda i 225 grader tills ytan har fått vacker färg, 12–15 min.
4. Servera dem ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Päronkaka med nutella och toscatopp hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(75)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…