Annons
Annons


Smarrig äppelpaj med hasselnötter

Äntligen äppelsäsong! Den härliga frukten passar perfekt med hasselnötter. Receptet på den här suveränt goda pajen är superenkelt att följa – och resultatet blir fantastiskt.

Njutbart till max med äpplen.

Njutbart till max med äpplen.

Äppelpaj med hasselnötter

6–8 port
Tid: ca 50 min

Pajdeg:
125 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker

Fyllning:
150 g hasselnötter
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl gräddfil
rivet skal från 1/2 citron
2–3 röda äpplen

1. Smält smöret och rör ner resterande ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen och upp mot kanterna i en pajform ca 25 cm i diameter med avtagbar kant. Nagga och låt vila kallt.
2. Mal nötterna. Vispa ägg och socker, rör ner nötterna, gräddfilen och citronskalet.
3. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Rör om fyllningen, häll i pajskalet, fördela äppelklyftorna i smeten och grädda genast i 225° i 30–35 min. Servera glass, vaniljsås eller vispad grädde till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka äppelpaj med kardemumma. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(45)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…