Annons
Annons


Äppelpaj med knaprigt müslismul

Säsongens härligaste! Lättbakad äppelbaj med härligt knaprigt smultäcke som görs av vanlig basmüsli. Gott som räcker till många. Servera med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

Fixa pajen på 15 minuter - grädda en halvtimme.

Fixa pajen på 15 minuter – grädda en halvtimme.

Äppelpaj med knaprigt müslismul

6–8 port
Tid: 45 min

6–8 äpplen
1 1/2 msk socker
1/2–1 msk kanel

Smuldeg:
125 g kallt smör
1 dl ljust muscovadosocker eller socker
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl basmüsli
2–3 msk russin

Garnering:
1/2 äpple
mynta

1. Kärna ur och klyfta äpplena tunt. Blanda socker med kanel och strö över klyftorna. Blanda runt och låt stå medan smuldegen görs.

2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till smuldegen i matberedare eller för hand så att degen precis går ihop. Lägg äpplena i en smord form och täck med degen.

3. Grädda mitt i ugnen i 200°, 30–35 min, tills degen blivit knaprig och äpplena mjuknat. Garnera med tunna äppelklyftor och mynta.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Päronpaj med choklad och lingon

LÄS OCKSÅ

(69)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…