Annons
Annons

Annons

Äppelrutor med lingon – lättbakat i långpanna

Makalöst mumsigt med säsongens härligaste smaker. Lingon och äpplen ger kakan både härlig syrligthet och sötma. Mandelmassan gör rutorna eftra saftiga.Perfekt när du vill göra mycket på en gång.

Smarrigt och superenkelt att baka med äpplen, lingon och mandelmassa.

Smarrigt och superenkelt att baka med äpplen, lingon och mandelmassa.

Äpple- och lingonrutor med mandelmassa

21 st
Tid: ca 1 tim

200 g margarin eller smör
200 g mandelmassa
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3–4 äpplen
3 dl lingon, gärna frysta
2 tsk kanel
1/2 dl strösocker

1. Kör matfett och mandelmassa i en matberedare (eller använd elvisp, eller blanda för hand).

2. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, och kör matberedaren lite till.

3. Häll blandningen i en vanlig bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och tillsätt det till äggsmeten.

4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 25×35 cm.

5. Skiva äpplena tunt och stick ner dem i smeten, gärna i rader på längden. Strö över lingonen och sedan kanel och socker.

6. Grädda mitt i ugnen i 175°, ca 40 min. Prova med sticka! Låt kakan svalna och skär i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Kladdkakerutor med fikon

LÄS OCKSÅ

(52)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…