Annons
Annons

Annons

Extra gott – smulpaj med äpplen och bär

Låt äpplen få sällskap av smakrika björnbär eller hallon under ett härligt smultäcke med nötter. Mjukt och knaprigt, syrligt och sött på samma gång. Servera med en klick grädde eller vaniljsås.

Mums under smultäcket med hasselnötter.

Mums under smultäcket med hasselnötter.

Äppelsmulpaj med bär

4–5 port

8 äpplen
2–3 dl frysta björnbär eller hallon
3–4 msk socker
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
4 msk socker
150 g tärnat smör
3 dl hackade hasselnötskärnor

 

1. Skala och kärna ur äpplen. Skär dem i bitaroch blanda med bären i en smord ugnssäker form. Strö över sockret. Sätt formen längst ner i ugnen i 200° ca 15 min. Rör i blandningen en gång under tiden.

2. Häll vetemjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och smula ihop med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt hasselnötskärnorna och blanda lätt. Fördela smuldegen över frukten i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Strö över lite florsocker före servering.

Prova också: Smulpaj med päron, choklad och lingon

LÄS OCKSÅ

(53)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…