Annons
Annons


Aprikospaj under cornflakestäcke – ett gott sätt att börja året

Med konserverade aprikoser fixar du desserten på en kvart. Lätt och superenkelt. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Saftigt gott under knaprig yta.

Saftigt gott under knaprig yta.

Aprikospaj under cornflakestäcke

6 port
Tid: 15 min + 20 min i ugnen

2 burkar aprikoser à ca 220 g

Cornflakestäcke:
5 dl cornflakes
125 g margarin eller smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Annons

1. Häll spadet av aprikoserna, lägg dem i en smord pajform, ca 25 cm i diam.

2. Lägg cornflakes i en bunke, smula dem något med handen. Tillsätt matfett, socker, vetemjöl och salt, arbeta ihop till en smulig deg.

3. Smula degen över aprikoserna, grädda en bit ner i ugnen i 225 grader i ca 20 min.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka spröda aprikosflarn. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(13)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…