Annons
Annons


Massor av småkakor på ett kick – aprikossnitt

Kokos och aprikos är smaker som gifter sig perfekt med varandra. De här spröda snitten gör du enkelt – ta genvägen och toppa med marmelad. Ren njutning!

Mmmmm...med aprikosmarmelad och kokos i mitten.

Mmmmm…med aprikosmarmelad och kokos i mitten.

Aprikossnitt

ca 40 st
Tid: 35 min

Mördeg:
150 g smör
2 msk socker
1 stort ägg
ca 3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
20–25 g mjukt smör
drygt 1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 1/2–3 dl kokosflingor
ca 1 1/2 dl fast aprikosmarmelad

Annons

1. Mördeg: Rör smör och socker poröst, rör ner ägget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Dela degen i tre bitar, rulla till längder, knappt plåtens längd. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut.

3. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser utom aprikosmarmeladen. Fördela kokosmassan i mitten över längderna, gör en fördjupning längs med i massan och skeda marmeladen i en rand över.

4. Grädda i 200°, 10–12 min eller tills längderna fått fin färg. Låt svalna en stund, skär i bitar.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Snitt med mandel och nötter

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…