Annons
Annons


Är marängen från brännare rå?

citronmarangpaj

Jag har vid flera tillfällen sett på tv att man bränner av maräng med gasolbrännare, så att den får en brun, fint gräddad färg. Det har gällt både små bakverk och desserter. Nu undrar jag om man på det viset kan få marängen genomgräddad? Det brukar ju ta jättelång tid att grädda dem i vanlig ugn. Är det meningen att den ska vara rå inuti
Veronica A
Metoden med gasolbrännare ger endast ytskiktet en ”gräddad” finish. Något annat är inte heller meningen. Smaken blir något karamellig och ytan blir fast. Inuti är det mesta av marängen helt ogräddad.

Annons

Till den här typen av bakverk och desserter brukar man ofta använda så kallad italiensk maräng som görs med het sockerlag och äggvita, eller en sjuden maräng där smeten vispas över vattenbad.

För att få en maräng genomgräddad brukar det ta allt från 30 min till flera tim i ugn, beroende på vad man bakar.

 

Läs också:

Citronpaj med maräng

Glutenfri retrorätt – glass i ugn

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…