Annons
Annons


Är surdegsbrödet nyttigare?

Mustigt-surdegsbrod-drag

Stämmer det verkligen att surdegsbröd är nyttigare än vanligt bröd?
Vetgirig

Ja, bröd bakat på surdeg har en förmåga att hålla blodsockerhalten på en lägre och jämnare nivå under en längre tid, jämfört med vanligt vitt bröd eller fullkornsbröd. Det gör i sin tur att man får ett minskat insulinbehov, mättnadskänslan håller längre och man kan uppleva lite mer fysisk ork.

Dessutom gör användning av surdeg vid bakning och även vanlig långjäsning av degen att viktiga mineraler som finns i sädesslag blir mer tillgängliga och tas lättare upp av kroppen. Förutom allt detta är vinsten med surdegsbröd att det i regel är mer aromrikt, hållbart och extra saftigt. Surdegsbröd tillhör gruppen långsamma kolhydrater, vilket anses mer hälsosamt än snabba som finns i till exempel traditionellt vitt bröd.

 

Läs också:

Lär dig mer om surdegsbröd!

Räcker det att jäsa brödet en gång?

Läckert ost- och vitlöksbröd!

 

LÄS OCKSÅ

(34)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…