Annons
Annons


Yuzu och ingefära är årets glöggsmak


Idag släpps årets glögg från Blossa smaksatt med ingefära och yuzu. Yuzu är en japansk citrusfrukt som växer vilt i Asien. Smaken är som en blandning av mandarin och grapefrukt. Skalet är starkt gult och används tillsammans med juicen som smaksättning i mat och dryck.

Annons

Frukten äts sällan färsk eftersom den är väldigt sur och full av kärnor.
Blossas smakkombination känns spännande och frisk. Rekommendationen är att dricka den rumstempererad – inte varm som vi i Sverige annars är vana att avnjuta juldrycken nummer ett.
Mild ost med fikonmarmelad, färsk och torkad frukt, som vinteräpplen, mandariner, sharon och dadlar passar bra till.
Den vita flaskan är dekorerad med svarta siffror i japansk stil.
Trots att det är långt till jul finns glöggen redan i Systembolagets beställningssortiment. Priset är 94 kronor.
– Det är ett sätt för oss att få ut flaskan på hyllorna snabbare, säger, Åsa Orsvärn, chief blender, som skapat årets smak för Blossa.
Normalt finns inte glögg till försäljning på Systembolaget förrän i oktober-november.

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…