Annons
Annons


Ärtiga ägghalvor

Snabbfixat och läckert till påskbordet. Toppa ägghalvorna med färskost och ansjovis!

Toppengott!

Toppengott!

Ägghalvor med ansjovis och färskost

 

10 halvor
Tid: ca 35 min

5 ägg
1 dl gröna ärter
2 msk hackad gräslök ca 2 msk färskost av philadelphiatyp
salt
vitpeppar

Garnering:
1 burk ansjovisfiléer à 121 g, varav 81 g sill rucola
rädisor

Annons

1.Hårdkoka äggen. Koka ärterna i några min, spola av med kallt vatten.
2.Skala och dela äggen i halvor. Ta ut äggulorna och mixa med ärterna. Blanda i gräslök och färskost. Salta och peppra.
3. Skär till ägghalvorna försiktigt så de kan stå. Fördela fyllningen i ägghalvorna. Snurra ihop ansjovisfiléerna och lägg dem över. Garnera med rucolablad och klyftade rädisor.
Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Fler goda recept:

Lätt som en plätt – räkomelett

Frittata med färskrökt lax

LÄS OCKSÅ

(4)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…