Annons
Annons


Är det farligt att koka mjölk på burk?

Can of boiled condensed milk with spoon and cookies in plate

 

Man ser i en del recept att man ska koka kondenserad mjölk på burk i timmar. Är det så bra egentligen? Frigörs det inte aluminium och gifter från burken som man sedan får i sig efter kokningen?
KA

Annons

Elisabeth svarar:
Jag har varit i kontakt med Livsmedelsverket som ger lugnande besked. Så här svarar de:

Konservburken med lack och innehåll är en helkonserv och har steriliserats vid 121 grader under en kortare tid och kan jämföras med ett långkok vid 100 grader. Därför är det inga hälsorisker med detta förfarande.

Fritt fram alltså för den som vill göra till exempel den underbara kolasmakande såsen till exempelvis pajfyllning och glass, där man använder sig av denna metod.

Läs också:

Fler frågor och svar om mat och bak

Skicka in en fråga om mat eller bak

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…