Annons
Annons


Baconbiffar med ostfyllning

Förvandla färsbiffarna till festmat! Fyll dem med ost och linda in i bacon, låt puttra i mustig tomatsås.

Mumsigt med ostfyllning.

Mumsigt med ostfyllning.

 

Baconlindade färsbiffar

4 port
Tid: ca 25 min

500 g nöt- eller blandfärs
3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
1 ägg
1 msk riven lök
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad oregano eller 1 msk hackad färsk
100 g ost, t ex herrgårdsost

1 pkt bacon, ca 140 g
3 msk smör

Annons

Sås:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk smör
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gilla Allas.se på Facebook

1. Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Låt det svälla ca 10 min. Tillsätt resten av ingredienserna till färsen. Forma 8–12 biffar.
2. Skär osten i lika många bitar som biffarna, lägg en ostbit i varje biff. Tryck ihop. Rulla en baconskiva runt varje biff.
3. Stek biffarna på medelvärme till fin färg i smör ca 15 min.
4. Stek gul lök och vitlök i en kastrull. Häll i resten av såsingredienserna, koka upp.
Häll såsen över biffarna, sjud några min.
5. Servera biffarna med såsen och kokt pasta eller ris.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:
Färsbiffar med rödvinsröra

Superläckra köttfärscrêpes

LÄS OCKSÅ

(175)
(6)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…