Annons
Annons


Baconlindad salviakyckling

Bacon och salvia sätter härligt mustig smak på kyckligen. Servera med klyftpotatis och rödvinssås och du har en riktig kalasmiddag.

Mustiga smaker!

 

Italiensk baconkyckling

4 port
Tid: 40 min

Kyckling:
500 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 knippe salviablad
1 msk smör
2 krm salt
2 krm peppar

Sås:
2 dl rött vin eller matlagningsvin
1 1/2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 msk soja
2 tsk majsstärkelse
sky från kycklingen
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

1. Häll vin, vatten, fond, tomatpuré och soja i en kastrull och sjud utan lock ca 10 min. Blanda majsstärkelse med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt den få ett uppkok.
2. Dela på kycklingfiléerna så att det blir två tunna av varje. Vira en skiva bacon runt varje och stick in salvia under baconet.
3. Stek kycklingpaketen i smör i en stekpanna på medelvärme ca 5 min. Salta och peppra. Häll lite vatten i stekpannan och ta tillvara skyn. Häll den i såsen och smaka av med salt och peppar.
4. Servera kycklingen med såsen, ugnsstekta potatisklyftor eller gnocchi och äppelsallad med rödlök och rucola.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…