Annons
Annons


Luftig sockerkaka med vit choklad

Förvandla en enkel sockerkaka till kalasfin fikafavorit. Dekorera med smält vit choklad och körsbär. Bröa formen med sesamfrön för fräsch look och en ny diskret smakton.

Toppa med körsbär.

Toppa med körsbär.

Sockerkaka med vit choklad

ca 10 skivor
Tid: ca 1 tim

125 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl mjölk
ev sesamfrön

Garnering:
100 g vit choklad
en handfull med körsbär

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver, sikta ner i smeten under omrörning. Tillsätt salt och mjölk under omrörning.
2. Häll smeten i smord och bröad eller sesamströdd form (ca 1 1/2 liter). Grädda kakan i 175° i ca 45–50 min. Kolla med sticka att kakan är klar.
3. Smält chokladen, häll över kakan och fyll på med körsbär. Garnera ev med ätbara blommor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova att baka saftig blåbärskaka med citron. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(49)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…