Annons
Annons


Chokladrulltårta med saffran

Chokladrulle med gyllene innehåll!

chokladrulltårat med saffran

Chokladrulltårta med saffran.

Tid: ca 25 min
1 rulltårta

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Fyllning:
1 pkt saffran (0,5 g) + 1 sockerbit + ca 1 msk okryddat brännvin
2 1/2 dl florsocker
125 g mjukt smör
skal från 1/2 citron + 1 msk citronsaft

Annons

1.  Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner det i smeten tillsamman med vattnet. Häll upp smeten jämntjock på en bakpapperstäckt plåt och grädda i 250°, 5–8 min.
2.  Stjälp upp på sockrat papper och dra av papperet som den gräddats på. Täck med fuktig handduk och låt svalna.
3.  Lös upp saffran enl punkt 1 under basdeg. 4.  Rör samman florsocker och smör till en smidig massa, smaksätt med saffranslösning och citronskal och -saft. Bred smörkrämen på den avsvalnade bottnen och rulla ihop. Låt tårtan ligga inlindad en stund i kyl innan den skivas.

Tips! Låt kakan svalna under fuktig handduk så spricker den inte när den rullas!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»

LÄS OCKSÅ

(179)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…