Annons
Annons


Suveräna bananrutor med hallon och kanel

Snabbakade långpannerutor förvandlas lätt till massor av mumsiga rutor. Banan, hallon och kanel är smaktrion som samsas perfekt ihop när fin syrlighet och härlig sötma möter den kryddiga tonen.

Lättbakat i långpanna.

Lättbakat i långpanna.

Bananrutor med hallon och kanel

35 st
Tid: 20 min + 25 min i ugnen

150 g margarin eller smör
1 1/2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
3 bananer
5 dl hallon, färska eller frysta, + ev till garnering
florsocker

Annons

1. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål.

3. Skär bananerna i bitar. Blanda ner margarinet/smöret, mjölblandningen och bananerna i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Fördela hallonen ovanpå.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 25 min. Låt kakan svalna, skär den i rutor. Sikta över florsocker, garnera gärna med färska hallon.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Vit kladdkaka med röda vinbär

LÄS OCKSÅ

(41)
(6)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…