Annons
Annons


Supersnabba desserten – krämig bärfool

Fixat på tio minuter. Sedan behöver den bara vila i kylen i väntan på servering. Den här engelska desserten med grädde och bär som kan varieras på många sätt efter tillgång och säsong. Har du inte hallon funkar det utmärkt med andra bär.

Servera gärna med krossade mandelskorpor på topp.

Servera gärna med krossade mandelskorpor på topp.

Bärfool

ca 4 port

5 dl färska hallon
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
saft av 1/2 citron
2 dl vispgrädde
1–1 1/2 dl krossade mandelbiskvier eller skorpor

Garnering:
citronmeliss

1. Mosa bären och blanda dem försiktigt med florsocker, vaniljsocker och pressad citronsaft.

Annons

2. Vispa grädden till ett fast skum och blanda ner i bärmoset.

3. Fördela i portionsskålar och låt stå i kyl i minst 1 tim.

4. Strö över kakkrosset och garnera med citronmeliss strax före servering.

Gilla Allas.se på Facebook

Foto: Peter Kam

Prova också: Koladessert med hallon i lager på lager

LÄS OCKSÅ

(30)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…