Annons
Annons


Biff med sesamrostad potatis

Biff med läckra tillbehör - svamp, persiljesmör och sesamrostad potatis.

Biff med läckra tillbehör

4 port
Tid: ca 30 min

1 kg delikatesspotatis
(fling-)salt, peppar
olja och smör till stekning
sesamfrön
350–400 g blandsvamp (kantarell, shiitake, champinjon)
4 skivor ryggbiff à ca 150 g
1 rulle persiljesmör (hemlagat eller köpt)
hackad persilja

Annons

1. Skrubba potatisarna och dela dem i halvor eller klyftor om de är stora. Ringla över olja och blanda så att alla ytor täcks. Strö över salt (gärna flingsalt) och peppar. Ugnsstek i 225° ca 10 min. Rör om och strö över ett tunt lager sesamfrön. Stek i ytterligare 15–20 min tills de är färdiga.
2. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör tills vätskan kokat in. Salta och peppra.
3. Strax före servering steks de rumstempererade biffarna i smör, ca 2 min på varje sida i het panna, gärna grilljärn. Krydda under tiden. Stek högst 2 skivor åt gången så att köttet blir stekt och inte kokt.
4. Servera biffarna med svamp, persiljesmör, klyftpotatis, hackad persilja och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ

(25)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…