Annons
Annons


Smarriga storbullar fyllda med blåbär

Baka extra stort av bulldeg! Kavla rundlar och fylld med blåbär. Smarrigt gott med smak av kardemumma.

Maxat med sommarsmak!

Maxat med sommarsmak!

Blåbärsfyllda storbullar

6 bitar
Tid: ca 1 tim + 30 min

25 g jäst
50 g smör
2 dl mjölk, 3%
2 msk socker
1 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
6–7 dl vetemjöl
ägg till pensling

Fyllning:
1 dl socker
75 g smör
250 g blåbär
2 msk socker
ca 1 msk potatismjöl

Annons

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degvätskan och häll sedan i resten. Blanda i socker, salt och kardemumma. Häll i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 30 min.

2. Arbeta lätt samman och dela degen i sex bitar. Forma lätt till bullar och kavla ut varje bulle till rundlar 15–18 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

3. Blanda socker och smör, klicka ut på varje rundel och strö över blåbär men spara en kant runt om.

4. Blanda socker med potatismjöl och strö över bären. Vik upp kanterna runt om och jäs tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

5. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i 225°, 10–12 min. Garnera ev med ätbara blommor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Gott som räcker till många. Baka kanelbullar i långpanna. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(227)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…