Annons
Annons


Lättbakade blåbärsrutor

Baka i långpanna – massor av gott för många. En enda sats ger 42 smarriga rutor. Havregrynen på toppen gör strösslet knaprigt gott.

Blåbären ger en en ljuvlig smak av försommar.

Blåbären ger en en ljuvlig smak av försommar.

Blåbärsbitar med havreströssel

42 st
Tid: 20 min + 20 min i ugnen

225 g margarin eller smör
7 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg

Fyllning:
400 g fast blåbärssylt

Havregrynsströssel:
2 1/4 dl havregryn
75 g margarin eller smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Annons

1. Lägg matfett, vetemjöl, socker, bakpulver och ägg i en matberedare, kör till en deg eller rör ihop den hand. Tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Bred på sylten.
2. Lägg havregryn, margarin eller smör, socker och vaniljsocker i matberedaren och kör allt i några sekunder.
3. Fördela havregrynsströsslet ovanpå kakan. Grädda kakan mitt i ugnen i 200° i ca 20 min. Kanterna ska ha fått färg.
4. Låt kakan svalna något, skär den sedan i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Baka mer mums i långpanna: Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(6)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…