Annons
Annons


Supertipsen: Så slipper du rygg- och nackvärk!

Fyra av fem svenskar lider av rygg- och nackbesvär. Var tionde svensk gör ingenting åt smärtan, medan andra tar en värktablett eller gör rörelseövningar. Här är tipsen som lindrar din vardag!

Rygg- och nackvärk.

Fyra av fem svenskar har ont i ryggen och nacken.

Har du känt dig stel i ländryggen den senaste tiden eller strålar det i nacken? Det är inte alls ovanligt, visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Yogobe.

Nästan fyra av fem svenskar upplever rygg- eller nackvärk i vardagen. Generellt besväras kvinnor i större utsträckning än män och var femte kvinna känner av värken dagligen.

Annons

– Rygg- och nackbesvär är faktiskt en av de vanligaste orsakerna till sjukfrånvaro i Sverige. Men det går att göra någonting åt saken, säger Peter Munteanu, VD och grundare av Yogobe.

Gilla Allas.se på Facebook

Det är många som redan i dag stretchar eller rör på sig för att få i gång blodcirkulationen i kroppen. Varannan person som har ont i rygg eller nacke minskar värken genom olika rörelseövningar. Nästan lika många hanterar smärtan genom att sträcka på sig en kort stund.

Detta gör svenskarna för att minska rygg- och nackvärk:

  • Gör rörelseövningar, 48 %
  • Sträcker på sig en kort stund, 41 %
  • Tar en värktablett eller smärtlindrande läkemedel, 25 %
  • Besöker naprapat, 11 %
  • Ingenting, 9 %

Supertipsen – så kan du enkelt lindra smärtan:

Undersökningen är genomförd i november 2015 av undersökningsföretaget Sifo på uppdrag av Yogobe. Antalet svarande är 1 000 personer och resultatet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt.

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…