Annons
Annons


Blomkålspizza med valnötter och päron

Blomkalspizza

4 portioner

Fyllning:
1 paket Quorn Bitar (300 g)
2 päron, tunt skivade
2-3 dl riven ost (löpefri)
2 dl valnötter

4 msk honung
Salt
Peppar
Färsk oregano Olja/smör till stekning

Pizzabotten:
1 blomkålshuvud
3 dl riven ost
1 ägg
Salt
Peppar

Annons

1. Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör ca 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.

3. Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.

4.  Lägg Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung på bottnarna. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter. Servera med en gönsallad.

Näringsvärde per portion: 623 kcal/18,5g kolhydrater/36g protein/43g fett

Fler vegetariska recept

LÄS OCKSÅ

(23)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…