Annons
Annons


Mumsig vit kladdkaka med bär på toppen

Härligt krämigt vit kladdkaka. Toppa med syrliga röda vinbär som smälter ner tillsammans med vit choklad under gräddningen. Superenkelt recept – massor av mums! Har du inte vinbär funkar det utmärkt även med blåbär eller hallon.

Servera gärna med grädde.

Servera gärna med grädde.

Blondie med röda vinbär

24 st
Tid: 25 min + 25 min i ugnen

200 g margarin eller smör
200 g + 100 g vit choklad
4 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl röda vinbär, färska eller frysta

Annons

1. Smält margarin eller smör tillsammans med 200 g vit choklad delad i bitar i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt chokladblandningen och mjölet till äggsmeten och rör om. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm.

3. Strö på vinbär. Hacka den återstående chokladen och strö ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen i 175° i 25 min. Låt kakan svalna, skär den sedan i rutor.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Kladdkaka med choklad och lakrits

LÄS OCKSÅ

(31)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…