Annons
Annons


Baka utan jäsning – bröd med nötter, frön och frukt

Lättfixat till frukost! Baka Ulrika Davidssons enkla bröd med mumsiga frön, nötter och frukt. Rör ihop och grädda direkt.

Smakrikt och superlätt att baka.

Smakrikt och superlätt att baka.

Bovetebröd med nötter och frukt

1 limpa

4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
½ dl rågkross
½ dl linfrö
1 dl solrosfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
2 msk honung
4 1/2 dl naturell yoghurt
1 msk blandade frön t ex
pumpafrön och solrosfrön

Annons

 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Riv äpplet grovt. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner honung, yoghurt, äppleoch aprikoser.

2. Blanda smeten och lägg i en smord och mjölad brödform. Toppa med frön och lite havregryn. Grädda i 175° i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme.

3. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

Prova också: Ulrikas rostade paprikasoppa

LÄS OCKSÅ

(64)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…