Annons
Annons


Smarriga chokladrutor för många

Mjuk chokladkaka toppad med syrlig ricottaostblandning smaksatt med citron är en kombination som smakar mer. Lättbakat i långpanneform som räcker till 30 rutor.

Brownie –suverän kladdkakskusin!

Brownie –suverän kladdkakskusin!

Brownies med ricotta

Tid: ca 50 min varav 35–40 min i ugn
ca 30 små rutor

175 g smör
1/2 dl kakao
3 dl socker
2 vispade ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g ricottaost
3 msk florsocker
1 ägg
rivet skal från 1/2–1 citron

Annons

1. Smält smöret i en kastrull, dra från värmen och rör ner siktad kakao och socker. Vispa i äggen, därefter mjölet och blanda väl. Häll smeten i en bakpappersklädd liten långpanna (ca 20×30 cm stor).

2. Vispa ricottaosten med florsocker och ägg. Smaksätt med citronskal. Skeda ricottablandningen över smeten, lite här och där. Rör om lätt med en sked.

3. Grädda i 180° ca 35–40 min. Låt svalna i formen och skär i rutor.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: ERIK KARLSSON

Kladdkaka med schweizernöt! Receptet hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(9)
(4)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…