Annons
Annons


Brownieskålar med glass och bär

Servera glassen ur hembakta brownieskålar. Toppa med söta såser och färska bär! Vill du ha ännu fylligare smet? Blanda i lite hackade nötter och mörk choklad.

Läckert och lättgjort!

Läckert och lättgjort!

Brownieskålar med glass och bär

12 port

100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Till servering:
1 1/2 liter vaniljglass
chokladsås
kolasås
jordgubbar

Annons

1. Smörj en muffinsplåt med smör. Smält smör och choklad i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet tillsammans med choklad.
3. Fyll till 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 25 min. Smörj en kall muffinsplåt på undersidan och tryck ner.
4. Lägg en tyngd på och låt sitta kvar tills det har svalnat. Lossa försiktigt med hjälp av en kniv. Lägg i glass och toppa med sås och jordgubbar.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen

Baka vita kladdkakebrownies. Klicka HÄR

 

LÄS OCKSÅ

(57)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…