Annons
Annons


Andra bullar att njuta av!

glutenfria bullar
Foto: Jan-Erik Ejenstam

I Allas kunde du för ett tag sedan läsa om hur lilla Amanda Carlsson på bilden blev en glad och aktiv tjej igen när hon fick rätt diagnos och vet vad hon ska äta för att må bra.

Annons

Och Ida Johansson-Jacobsén, som också är glutenintolerant och jobbar på familjens konditori med ett stort glutenfritt sortiment, delar med sig av sina bästa tips:

*  Gör goda glutenfria pannkakor med Sempers glutenfria mjölmix.
* För att brödet inte ska bli så hårt och kompakt är det viktigt att inte ta i för mycket mjöl.
* För att få saftigare bullar kan man kan göra vaniljbullar eller syltbullar.
* Tänk på att det mesta går att göra glutenfritt, såsen går till exempel jättebra att reda med majsstärkelse.
* Fråga en gång extra om det är glutenfritt (speciellt såser) på restaurang.
* Vid utlandsresa kan det vara bra att ta med bröd och pasta.

Gilla Allas.se på Facebook

* Läs mer på celiaki.se.

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…