Annons
Annons


Enkel cheesecake med sommarsmak

Jordgubbar och lime är smakerna som passar suveränt och gör varandra ännu godare. Krämig fyllning med mascarpone gör detta recept på cheesecake till sommarens favorit.

Perfekt både som dessert och till fika.

Perfekt både som dessert och till fika.

Cheesecake med jordgubbar

6–8 port
Tid: ca 50 min

Botten:
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2–3 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g mascarponeost
2 dl crème fraiche
3 msk florsocker
saft och fint rivet skal av 1 lime
ca 1 liter jordgubbar

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare el för hand tills den precis går ihop. Klä en form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter, med pajdegen. Sätt in i kyl ca 30 min. Nagga bottnen, grädda den i 225°i 12–15 min. Låt svalna.
2. Blanda samman fyllningen och smaka av med saft och fint rivet skal från limefrukten. Hur syrligt eller sött bestämmer du själv. Vid servering bred ut fyllningen och garnera med skivade jordgubbar från mitten, runt ut mot kanten. Sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Cheesecake de luxe! Kardmummakryddad rabarber på toppen. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…