Annons
Annons


Chia Salsa Burger – vegetarisk och glutenfri!

En läcker sommarfavorit som är både vegetarisk och glutenfri!

glutenfri-hamburgare

4 portioner

Hamburgare:
1 paket quornfärs (300 g)
100 g kokta linser
0,5 dl vatten
1 ägg
1 msk fiberhusk
1 msk pofiber Salt
peppar

ev 2 msk BBQ-sås
1 msk smör/olja till stekning

Salsa med chia:

400 g krossade tomater
1 msk honung
saften av 1 lime
1-2 msk sambal oelek
3 msk chiafrön
salt, peppar

Annons

Tillbehör:

50 g grönkål
4 glutenfria hamburgerbröd
romansallad, bruten i bitar
Skivad tomat
skivad lök

1. Mixa allt utom färsen till en smet. Låt svälla 5-10 minuter.
2. Tillsätt färsen och blanda ordentligt. Forma 4 st burgare. Stek burgarna i smör eller olja på medelvärme, cirka 4 minuter/sida.
3. Salsa: Häll av tomaterna i kaffefilter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
4. Stek grönkål krispig i smör eller olja på medelvärme. Salta och peppra.
5. Montera ihop hamburgarna.

Om du i stället vill grilla burgarna så var försiktig då de lätt kan falla isär.

Näringsvärde per portion: 287 kcal/26g kolhydrater/20,5g protein/11g fett

Läs också: Fler glutenfria recept

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…