Annons
Annons


Frasig croissant med choklad

En fransk klassiker! Följ vår steg-för-steg-guide och gör croissanten från grunden, det är enklare än du tror. Fyll med mörk krämig choklad. Fika à la Paris!

Blanda chokladen med nutella om du vill ha extra krämig fyllning.

Blanda chokladen med nutella om du vill ha extra krämig fyllning.

Chokladcroissant

16 st

1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
1/2 dl socker
ca 9 dl mjöl
250 g kylskåpskallt smör
150 g mörk choklad 70 %
1 ägg

chokladcroissant stef-för-steg

1. Värm vatten och mjölk till 37 grader. Smula sönder jästen och rör ut med degvätskan. Rör i salt och socker. Blanda i mjöl till en smidig deg. Jäs i 1 tim.

Annons

2. Ta upp och knåda degen lätt. Forma en stor bulle. Skär ett kryss och vik ut kanterna. Skiva smöret och lägg på degen. Vik in kanterna så smöret täcks helt.

3. Kavla degen tunt, ca 1/2 cm. Kavla bara åt ett håll så det blir en avlång deg. Vik ihop till tre lager. Kavla och vik i tre omgångar till. Låt degen vila i kyl 15 min. Kavla degen avlång och skär sedan 6 cm breda remsor

4. Dela chokladen i 16 bitar och lägg en bit i ena degkanten. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 min.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Caroline Tengen

Baka enkelt flarn med färdig smördeg. Receptet hittar du HÄR

 

LÄS OCKSÅ

(32)
(6)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…