Annons
Annons


Krämig chokladdessert med frukt – klart på 10 minuter

Syrlig frukt, möter ljuvlig choklad och krämig glass! Härligt gott och superenkelt när du vill snabb vill fixa en god efterrätt. Dessutom glutenfritt.

Krämigt smarrigt med choklad, glass och frukt.

Krämigt smarrigt med choklad, glass och frukt.

Chokladdoppad frukt med glass

4 portioner
Tid: ca 10 min + tid för chokladsåsen att svalna

150 g mörk choklad + 2 rutor till garnering
2 dl vispgrädde
1 banan
1–2 nektariner eller persikor (eller välj frukt/bär efter smak)
4 skopor glass, gärna romrussin
ev mynta eller citronmeliss

Annons

1. Hacka den mörka chokladen. Sjud upp grädden i en kastrull, ta den från värmen och rör ner chokladen tills den har löst sig.

2. Låt chokladkrämen svalna något och häll upp i portionsglas till knappt 3/4. När den svalnat så lägg i frukt i mindre bitar. Spara resterande frukt i en separat skål vid sidan om.

3. Servera med en glasskula i varje portionsglas. Garnera med kryddgrönt och fint riven choklad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Fler snabba glutenfria desserter: Kokospannacotta med jordgubbar

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…