Annons
Annons


Lättbakat och gott – chokladdoppade flarn

Rör ihop och klicka ut. Så enkelt är det att baka ljuvligt spröda havreflarn med kokos. Lägg dem över en kavel eller liknande för fin form. Doppa i smält choklad! Mums!

Spröda flarn med havregryn, kokos och choklad.

Spröda flarn med havregryn, kokos och choklad.

Chokladdoppade flarn

Antal: 23 –25
Tid: 35 min

75 g smör
1 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk vispgrädde
Garnering:
ca 100 g mörk choklad

Annons

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning till en jämn smet.
2. Klicka ut smeten med stort avstånd emellan, ca 4 åt gången. Grädda i 200° i 5–6 min. Låt dem svalna något och lägg dem över en kavel el liknande, så att de böjs.
3. Doppa ändarna ev i smält, mörk choklad. Förvaras svalt i lufttät burk.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Kolafyllda havreflarn

LÄS OCKSÅ

(37)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…