Annons
Annons

Annons

Dubbelgott – hjärtan med chokladfyllning

Gör egna dubbelkakor och fyll med härlig choklad. Superenkelt att baka! Variera enkelt genom att använda olika formar.

Lättbakade småkakor med choklad.

Lättbakade småkakor med choklad.

Chokladfyllda hjärtan

ca 30 st
Tid: ca 1 tim

200 g kallt smör
1 1/2 dl florsocker
1 dl majsstärkelse
3–3 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g mjukt smör
2 1/2 msk kakao
2 1/2 msk florsocker
röd marsipan, sockerpasta eller dekorströssel
ev 25 g mörk choklad

1. Blanda degen. Kavla ut en liten bit och ta med mått ut till en provkaka och grädda i 200°, 5–7 min. Flyter kakorna ut så arbeta för hand in lite mera mjöl. Lägg degen inlindad i plastfolie i kyl i ca 30 min.

2. Kavla ut en bit i taget till ca en 3 mm tjock platta på ett bakplåtspapper med hjälp av lite vetemjöl. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Grädda enl punkt 1. Låt dem svalna helt.

3. Rör ihop fyllningen och bred på hälften av hjärtanen. Lägg ihop dem två och två med resterande hjärtan. Sätt ev in dem en stund i kyl på en bricka.

4. Tryck ut små figurer i marsipan eller sockerpasta. Alt använd färdiga figurer av dekorströssel. Fäst dem på hjärtana med smält choklad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Chokladkakor med dumlekola

LÄS OCKSÅ

(64)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…