Annons
Annons


Dubbelt så gott – chokladkaka med kaffesmak

Chokladkaka med kaffesmak och härligt krämig fyllning emellan. Lättbakat som räcker länge. Du kan frysa kakorna med smörpapper mellan kaklagren. Spritsa på fyllningen strax före servering.

Fyllningen av grädde cappuccionosmak kan du spritsa eller klicka på.

Fyllningen av grädde cappuccionosmak kan du spritsa eller klicka på.

Chokladkaka med cappuccino

ca 35 dubbla
Tid: ca 1 tim

125 g smör
2 1/2 dl socker
1 ägg
ca 3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl vispad grädde
1-2 msk flor­socker
ca 1 tsk nescafé­pulver

Annons

ev bär
mynta

1. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget under vispning. Rör ner räddfilen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen under omrörning till slät smet.

2. Spritsa (utan tyll) eller klicka ut kakor, ca 2 1/2 cm i diameter på bakkpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 min. Låt kallna. Obs!Det är mjuka bottnar.

3. Vispa grädden med florsocker och kaffepulver. Spritsa fyllning på hälften av kakorna och lägg ihop till dubbla med resterande. Servera ev några bär till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka frasiga havreflarn med citronfyllning. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…