Annons
Annons


Drömgod chokladkaka med pistage

Chokladälskarens dröm! Kokos och kakao i botten och ljus gräddchoklad som ett täcke. Toppa med hackad pistage. Galet gott!

Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Servera gärna med vispad grädde och färska bär.

Chokladdröm toppad med pistage

ca 12 bitar
Tid: 45 min + tid att stelna

Botten:
3 dl kokos
3/4 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
250 g ljus choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung

Annons

Garnering:
ca 1 dl grovt hackad pistagemandel och/eller rostade mandelspån

Till servering:
jordgubbar
vispad grädde

1. Botten: Rör försiktigt ihop alla ingredienser, bara så att de precis blandas. Fördela massan i en form med löstagbar botten, gärna avlång, ca 36×12 cm, eller en rund, ca 23 cm i diam.

2. Grädda i 175 grader ca 20 min. Låt svalna och ta upp bottnen ur formen.

3. Diska formen, lägg bakplåtspapper i botten på formen och lägg i kakbottnen igen. Vik ihop hörnen, fäst med häftapparat så blir det en högre kant runtom. Obs! Behövs inte om man använder en rund form.

4. Hacka den ljusa chokladen, koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket tills det blir jämnt blandat.

5. Häll chokladen över bottnen i formen. När det stelnat något, strö över nötterna. Låt stelna i kyl.

6. Garnera med bär och servera med vispad grädde.

Av Marianne Liljeberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova chokladrutor med pistage. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(39)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…