Annons
Annons


Galet gott – chokladkaka toppad med popcorn och kolasås

Toppa den mjuka chokladkakan med massor av krispiga popcorn. Ringla över krämig kolasås. Prova! Det här är suveränt gott och garanterat en snackis.

Överraska med spännande smaker.

Överraska med spännande smaker.

Mjuk chokladkaka med kolapop

8–10 bitar
Tid: ca 1 tim

175 g smör
3 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g mörk choklad

Garnering:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk smör
1/2 påse micropop, naturella/saltade

Annons

Tillbehör:
vispad grädde eller glass

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver, sikta ner under omrörning. Hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad. Rör ner den smälta chokladen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan i 175° i nedre delen av ugnen i knappt 30 min. Låt svalna i formen och lägg upp på fat.

4. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till ca 120°, rör om då och då. Sist rörs smöret ner.

5. Fördela 1/2 påse poppade popcorn på en bakpappersklädd plåt, ringla över knappt hälften av kolasåsen. Grädda i 150° ca 15 min. Rör om då och då. Fördela popcornen på kakan och ringla över resterande kolasås.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Drömgod chokladkaka med pistage

LÄS OCKSÅ

(111)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…