Annons
Annons


Makalöst mumsig moussetårta

Krämigt härligt med både mousse och choklad! Smarrigt med proffssnits!

Succetårta!

Succetårta!

Moussefylld chokladtårta

ca 10 bitar
Tid: ca 1 tim + tid för att stelna

Botten:
150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk kakao

Chokladmousse:
150 g ljus choklad
3 äggulor
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering:
1 1/2 dl vispgrädde
250 g ljus choklad
30–40 g vit choklad
ev hallon och citronmeliss

 

1. Rör smör och socker poröst till tårtbottnen. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm stor, helst med löstagbar kant. Grädda kakan i 175° ca 30–35 min. Prova med sticka. Låt svalna och dela till 3 bottnar.

3.Smält den ljusa chokladen. Låt svalna något och rör i lätt vispade äggulor.

4.Vispa den inte alltför kalla grädden lätt tills den tjocknar. Rör i hälften av grädden i den rumstempererade chokladmassan, blanda väl. Vänd ner resterande grädde med stora tag till en fluffig massa.

5.Lägg en botten i formen den bakats i. Fördela moussen mellan bottnarna i formen. Ställ den övertäckt i kyl i ett par tim eller över natten för att stelna.

6. Koka upp grädden till garneringen och dra kastrullen från värmen. Rör ner hackad ljus choklad och rör tills allt smält. Täck tårtan med choklad. Ställ kallt att stelna. Putsa kanterna.

7. Smält vit choklad. Ringla över tårtan med svepande rörelser. Garnera eventuellt med hallon och citronmeliss

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka mer. Nöttårta med hallonmousse.

LÄS OCKSÅ

(27)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…