Annons
Annons


Överraska med kolafyllda chokladmuffins

Muffins med det lilla extra! I mitten döljer sig en kola och på toppen finns en glasyr som passar perfekt ihop med chokladen. Ögongodis som smakar mer!

Kola både i fyllningen och på toppen.

Kola både i fyllningen och på toppen.

Chokladmuffins med kola

ca 12 st
Tid: ca 45 min

125 g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl kakao
12 st Riesenkolor eller liknande

Annons

Kolaglasyr:
100 g smält smör
3/4 dl socker
2 tsk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap

Garnering:
1 1/2–2 dl vispgrädde
hallon

1. Muffins: Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget.

2. Blanda vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver, salt och kakao. Sikta ner blandningen i smeten under omrörning.

3. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Peta ner en kola i varje muffinsform. Grädda i 200°, 15–18 min.

4. Kolaglasyr: Blanda smält smör med socker, vetemjöl, vispgrädde och sirap. Låt sjuda på svag värme tills det blir en tjock, gyllenbrun färg. Låt svalna något men inte längre än att det håller sig flytande. Bred kolasmeten på muffinsen och garnera när de är rumstempererade med vispad grädde och hallon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Kladdkakemuffins på 20 minuter

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…